divendres, 4 de desembre del 2009

Llibre del vesc


Llibre del vesc


La terra és font i és destí. No tindria sentit parlar d'en Joan Graell i de la seva obra si no es tingués en compte aquesta premissa. Tot i res és producte de la terra. La terra, com a font de sentiments i destí d'espiritualitat, és un referent però també una eina.

En obrir el Llibre del vesc ens trobem davant d'una poesia que no deixa lloc al dubte: tenaç, segura, pura i embriagadora. Que t'encara amb la terra, que et sedueix i per la qual et deixes portar.

Amb una veu clara, serena i pregona, el Joan emprèn el retorn a l'origen, i s'endinsa en l'ànima del bosc i observa amb la mirada sincera i lleial dels animals, i entén, per savi, per sensible i per lliure, l'eterna lliçó de la vida.

El Llibre del vesc és un acte de fe en l'amor, un cant a la terra, a la veritat, a la lluita i a la vida.

Clara Tarrida i Felip / Toni Romero i Dedéu.
Autor: Joan Graell i Piqué
Ha publicat els llibres de poemes Un llapis com el vent (Garsineu Edicions, 1997), Memòria de les pedres (Garsineu Edicions, 2002) i Afrau (March Editor, 2005). L'any 1999 va rebre el segon guardó del 1r Premi de Poesia Joan Duch per a poetes joves. El 2006 va obtenir el Premi Guillem Viladot de poesia i el 2009 va quedar finalista del Premi de Poesia Joan Santamaria.
En el camp de la narrativa ha escrit diversos contes i relats i ha estat guardonat amb el Premi Vila de Puigcerdà 2000 de narració literària. També ha rebut una distinció com a finalista del V Premi de Narració Literària Pirineu. Des de la seva creació, forma part de l'equip de redacció de la revista LO BANYUT.
Any de publicació: 2009