dijous, 12 d’abril del 2012

El Baridà

El Baridà, 39 indrets llegendaris.


Aquesta guia no és una recopilació de llegendes ni pretén ser-ho. Ja n’hi ha, de llibres que en recullen, a les llibreries i a les biblioteques de Cerdanya i de l’Alt Urgell. L'objectiu d'aquesta guia és motivar, obrir una porta a trenta-nou d’indrets del Baridà que es poden conèixer gràcies al que se n’explica, al que se’n diu, a esdeveniments que hi han tingut lloc malgrat que s’hagin tergiversat, a històries i mites que han estat fruit de la imaginació, fins i tot de la creació literària d’algun escriptor.  

Una bona part d’aquests indrets segurament els hem vist, els coneixem, però una llegenda o una història que en parli ens ajudarà a descobrir-ne detalls sorprenents. D’uns altres és possible que sigui la primera vegada que en tenim menció, aleshores una llegenda és potser el motiu més escaient per anar-hi i visitar-los. 

Les sis excursions a peu ressenyades són una bona manera de gaudir-ne al màxim.Petita flora de la CerdanyaAquesta guia és el fruit de les passejades i excursions que  l'autora, Mia Botey Guarro, ha fet per tota la Cerdanya. Ha recorregut els seus camps, prats montans, ha recercat entre les roques i pujat cims amb l'objectiu de veure, fotografiar i dibuixar les plantes. Les espècies que apareixen a la guia són aquelles que l'han atret al llarg dels darrers 40 anys. En total més de 300 espècies que creixen a la Cerdanya, la gran majoria presents al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Tal com diu en la presentació de la guia el director del Parc natural del Cadí-Moixeró, Jordi Garcia, el llibre va més enllà de l'evident interès científic i divulgatiu d'una obra d'aquestes característiques, que tindrà per a les persones afeccionades a la botànica o al coneixement del ric i valuós patrimoni natural del nostre país. És en ell mateix un homenatge a la trajectòria vital d'una persona que ha sabut enamorar-se del món de les plantes, i transmetre aquesta estimació a tots aquells que han pogut, i podran a través del llibre, gaudir dels dibuixos.


Autora: Mia Botey Guarro
Edicions Salòria SL 1a edició setembre de 2011
PVP: 27 euros
ISBN: 978-84-614-8743-1
Pàgines: 482
Mides: 14 cm x 20 cm