dijous, 12 de maig del 2011

Cerdanya íntima. Converses a cor obert


És un llibre d’entrevistes que vol donar a conèixer les opinions i sensibilitats de la gent d’aquesta comarca pirinenca. Les opinions que s’hi recullen provenen d’àmbits ben extrapolats, com ara els associatius, els esportius, els polítics o els culturals. Tot i que alguns dels protagonistes no són estrictament ceretans, estan vinculats al territori per raons d’afinitat, empatia o, simplement, perquè hi tenen una segona residència.

Autor: Alfons Brosel Jordà
Col·labora habitualment en diversos mitjans escrits del Pirineu: El periòdic d’Andorra,Pyrenaica, El Mundo de los Pirineos, Colors, Blau o Reclam, entre d’altres. Pirineista convençut,i bon coneixedor d’aquest territori, ha publicat una dotzena de llibres de muntanya que abracen diferents indrets del Pirineu, com ara la Cerdanya, Andorra o la vall de Benasc.

XXVII Jocs florals de Cerdanya


Al començament dels anys vuitanta del segle passat, un grup de veïns, que pertanyien a l’Associació de Pares de l’escola Bac de Cerdanya, van tenir la idea d’organitzar uns premis literaris que servissin per estimular els joves de la comarca cerdana a fer un acte molt senzill, però, a la vegada, extraordinàriament enriquidor: escriure. Des de llavors, els Jocs Florals de Cerdanya no han parat de créixer. Aquest volum recull els treballs dels autors guardonats en la vint-i-setena edició.

La soledad encontrada


"La soledad encontrada" de Pepa Giménez Arcís, és la primera novel·la en castellà que publica Edicions Salòria. L’obra refelecteix l’amor, l’energia i la força amb la qual la Pepa va viure.

La Pepa Giménez, autora del llibre, va néixer a Barcelona l’any 1950. Després de viatjar molt, es va instal·lar amb el seu marit i els seus tres fills a Tuixent on van obrir un restaurant. Entre fogons dedicava tot el temps que podia a la seva família. Una dona vital i creativa que feia artesania, devorava llibres i escrivia, una passió que la va ajudar a lluitar contra el càncer i de la qual va néixer aquest llibre.