dilluns, 17 d’octubre del 2011

Els 100 dies que van canviar el Món de Reus


El llibre Els 100 dies que van canviar el Món de Reus ens ofereix un recorregut per l'actualitat que ha generat la ciutat en un dels moments més intensos que hem viscut des de la instauració de la democràcia.

De la mà del comunicador Josep Baiges i d’una selecció de les cròniques d’urgència quasi diàries que va redactar en el seu imprescindible blog durant la llarga precampanya electoral, i en els dies posteriors als comicis municipals del 22 de maig de 2011, el lector viatjarà entre un reguitzell de noms, dades, fets, anècdotes i curiositats que permeten teixir un acurat, fidedigne i detallista retrat de la capital del Baix Camp i de la seva gent.

Tenim a les nostres mans un llibre que amb els anys serà d'obligada consulta per als historiadors i per als futurs periodistes que vulguin saber amb exactitud allò que va passar durant la intensa primavera del 2011 a Reus.


Autor: Josep Baiges i Gispert
Va néixer a Reus l’any 1968. Es llicenciat en Història General i Geografia per la URV i Màster en Gestió i Direcció d’Empreses Radiofòniques per la UAB. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional a Reus, dirigint i presentant diversos programes a Ràdio Reus Cadena SER i a Canal Reus TV. També ha fet incursions en premsa escrita publicant diversos articles d’opinió, amb més o menys periodicitat, al Reus Directe, Diari de Tarragona, El Punt, Aquí, Reusdigital.cat o delcamp.cat entre d’altres.

És soci de més d’una desena d’entitats reusenques i ha estat membre del Consell Directiu del Centre de Lectura. Actualment és el president de l’AMPA de l’Escola Mowgli. El gener de 2011 va crear el blog El Món de Reus (www.elmondereus.cat) del qual aquest llibre en recull alguns dels articles més celebrats. El blog va ser finalista del Premi “El Periodista de l’any 2011” que atorga el Col•legi de Periodistes. Josep Baiges, actualment desenvolupa la seva activitat professional al capdavant del departament de comunicació de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus.

Any de publicació: 2011