dijous, 30 de desembre del 2010

La bola de neu del Jordi


Conte per a infants de 2 a 6 anys

El conte va ser premiat en el concurs Contes que compten, organitzat per RàdioSeu, la Biblioteca de Sant Agustí, l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal. El jurat va reconèixer el text amb un segon premi. Posteriorment es va oferir a Edicions Salòria la possibilitat de publicar-lo, amb les il.lustracions de la mateixa autora.

La bola de neu del Jordi va sorgir inicialment de l’activitat que fan cada any les llars d’infants municipals La Grandalla i Els Minairons de la Seu d'Urgell per animar els pares i mares a escriure i il•lustrar un conte. Mercè Garcia Molins va començar el llibre pensant en els seus fills. A través del conte, buscava la manera d’explicar al Marcel i al Joan les estacions de l’any, el cicle de la vida i les festes i tradicions que marquen el pas del temps. Cada estació de l’any ve marcada per unes activitats, una temperatura, uns colors i unes olors determinades, la qual cosa es reflecteix a les il.lustracions, imatges que formen part de les seves vivències.

El conte surt a la venda alhora que el calendari Les 4 estacions, per ajudar a pares i educadors a explicar el curs de l’any. Les il.lustracions són dibuixos fets a mà i pintats posteriorment amb l’ordinador. Un gran repte per a l’autora, ja que és el seu primer treball amb aquesta tècnica.

L'autora: Mercè Garcia Molins
És una botiguera de La Seu, mare de dos fills i que sempre ha anat combinant passions i obligacions. Ha presentat diverses exposicions de fotografia a la Seu, ha fet treballs d’il•lustradora als llibres de L’Alt Urgell Una visió de conjunt, del CRP (Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Urgell), ha participat en el projecte de salut i higiene bucodental a les escoles del govern d’Andorra i ha dissenyat més d’un centenar de corbates del Ball Cerdà.

Agenda del Pirineu 2011


L'Agenda del Pirineu 2011 inclou un especial de fires i mercats de l’Alt Pirineu i Andorra. A més, inclou una sèrie d’entrevistes a pirinencs d’àmbits molt diversos. Un grup de periodistes i dissenyadors pirinencs han publicat l'Agenda del Pirineu 2011, la primera agenda feta amb la finalitat de ser una eina útil per conèixer més a fons la realitat de les comarques que configuren l'Alt Pirineu Català i Aran -l'Alt Urgell, la Cerdanya, els dos Pallars, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça- i, també, els comuns d'Andorra.

Aquesta publicació, que es pot adquirir a les llibreries i quioscos del Pirineu a un preu de 9 euros, és una eina manejable, amb informació útil i pràctica, sobre les tradicions i les festes, la gastronomia, els hotels, la història, el territori, la gent i la seva cultura.