dimecres, 8 d’abril del 2009

Esmorzars de Lleida

Un viatge literari i gastronòmic de l'escriptor Ignasi Revés per la cultura culinària més arrelada de les comarques del Pla de Lleida. Revés, autor del llibre "Oli en un Llum" (Ed. Fonoll), ha visitat alguns dels establiments emblemàtics de les Terres de Ponent i en descriu literàriament les característiques dels plats més típics, així com la història dels establiments, la clientela i la seva vinculació amb la cultura i la societat local. El llibre és el primer de la col·lecció "De forquilla i ganivet".


L’autor fa una tria d’alguns dels establiments gastronòmics amb més solera de les comarques del Pla de Lleida, els visita -molts cops sense avisar ningú- i descriu literàriament, i de forma personal, les característiques dels plats més típics, així com la història dels establiments, la clientela del moment i la seva vinculació amb la cultura i la societat local.

Entre les visites i les cròniques d’esmorzars de forquilla i ganivet que Ignasi Revés publica en el llibre hi ha les dels següents establiments: Cal Xirricló de Balaguer, el bar Moby Dick de Tàrrega, el Josep de la Cuadra de Lleida, el restaurant Bargués de Cervera, la Bóta de l’Avi de Mollerussa, el Kanandreu de les Borges Blanques, Ca la Margarida de l’Albi, el cafè Modern de Castellnou de Seana, la Brasa de Ponts, el Blanc i Negre 2 d’Agramunt, el Racó de Sarroca i fins i tot en una trobada gastronòmica familiar a Cal Prim de Montoliu.

Any de publicació: 2009
Sobre l'autor: Ignasi Revés
Blog de l'autor: esmorzarsdeforquilla
Aquest és el segon llibre d’Ignasi Revés que l’any 2008 va publicar “Oli en un llum” (Editorial Fonoll) on es va descobrir com un dels escriptors joves amb més projecció de les comarques lleidatanes. Revés ha treballat en diversos mitjans de comunicació com La Mañana o el Som Garrigues, actualment està afincat a Reus i col•labora com articulista en diaris i revistes d’arreu de Catalunya.

“Esmorzars de Lleida” enceta la col•lecció “De forquilla i ganivet” que tindrà continuïtat per tot el territori català. El llibre inclou receptes inèdites dels establiments visitats i ha estat editat per Edicions Salòria.

1 comentari:

  1. Presentació del llibre a Lleida:
    Divendres, 17 d'abril, a les set de la tarda a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d'Aragó, 10).

    ResponElimina