dimarts, 14 d’abril del 2009

Pensar al Pirineu


L'escriptor de la Seu d'Urgell i també periodista, Isidre Domenjó, publica una selecció d'articles d'opinió que ha escrit a "El Periòdic d'Andorra" durant els darrers anys. Aquests articles parlen de temes que encara estan vigents i que són "de molta transcendència pel futur del Pirineu en general". Partint de la idea que l'opinió crea opinió, Domenjó pretén generar debat i així involucrar els lectors amb el futur del territori.

L'escriptor, que de sempre ha estat molt vinculat amb els mitjans de comunicació, publica des de fa més de deu anys un article d'opinió setmanal a "El Periòdic d'Andorra". Arrel de la consulta en un moment donat d'un d'aquests articles, l'autor s'adona, en repassar-los, que molts d'ells continuen tenint vigència a través del temps, i és aleshores quan comença a gestar-se el llibre.

Una cinquantena d'articles que tenen el Pirineu com a tema comú conformen aquest llibre amb el qual l'autor pretén generar opinió i debat entre els lectors a partir de la seva pròpia opinió. La reivindicació de la vegueria, les relacions amb Andorra, les noves tecnologies i la possible fractura digital, l'aeroport i el "suposat tren", són alguns d'aquests temes. Es tracta d'un recull d'opinions al voltant del Pirineu i dels temes que actualment són mes candents, però també hi ha tot un seguit de reflexions més profundes que no només parlen del moment actual sinó que són una reflexió d'un concepte més ampli de Pirineu, i que volen ser una invitació als lectors perquè "pensin el Pirineu".

Any de publicació: 2009

Sobre l'autor: Isidre Domenjó

Està estretament vinculat al món cultural i col·labora en diversos mitjans de comunicació del Pirineu. Ha publicat els reculls de contes Ball de nit (1990) i Festeja’m (1995) i, amb el fotògraf Ricardo Lobo, l’obra costumista La Seu d’Urgell: imatges i reflexions. L’any 2008 va publicar El meu padrí és un crac, un recull de contres intergeneracionals per a lectors de totes les edats. Per la seva trajectòria vital, s’ha convertit en tot un referent en la defensa dels valors i de la cultura pirinenca.

1 comentari:

  1. Presentacions del llibre "Pensar al Pirineu":

    -Dissabte, dia 18 d’abril a les sis de la tarda. Als jardins de l'Hotel Andria de la Seu d’Urgell.

    -Dilluns, dia 20 d’abril a les set de la tarda a la biblioteca d’Oliana.

    ResponElimina