dilluns, 16 d’agost del 2010

La Cerdanya. Quadern de notes


La Cerdanya. Quadern de notes


Un llibre de reflexions i vivències d'un barceloní que fa més de quaranta anys va descobrir la Cerdanya i se'n va enamorar. Sense por d'equivocar-nos, podríem assegurar que avui l'Alfred Pérez-Bastardas se sent més unit sentimentalment a la Cerdanya que a la seva ciutat natal.

Dels pensaments que ell transmet en aquest llibre, alguns dels quals força controvertits, es desprèn que està preocupat pel futur d'una comarca marcada pel creixement urbanístic dels darrers anys i per l'evolució del turisme. El llibre vol ser una reflexió del passat, del present i del futur del petit país de la Cerdanya.

L'autor: Alfred Pérez-Bastardas (Barcelona, 1944)
Historiador, Premi Extraordinari de Llicenciatura el 1979. Doctorat a la Universitat de Barcelona el 1985. Ha publicat, entre altres obres, L'Ajuntament de Barcelona a primers de segle (1904-1909) (1980); Els republicans nacionalistes i el catalanisme polític: Albert Bastardas i Sampere (1871-1944); Una biografia política (1987); Francesc Moragas i la Caixa de Pensions (1999; Bolvir: notes geogràfiques i històriques (1986. 

Les seves investigacions històriques s'han emmarcat en el republicanisme catalanista. Actualment és secretari de la Societat Catalana d'Estudis Històrics (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) i també de la Societat Catalana d'Història de la Farmàcia. És membre del Grup de Recerca de Cerdanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada